7 pareltjes om te ontdekken op roadtrip in België

 

Nu de lockdowndagen voorbij zijn en we weer op reis kunnen, is het tijd om ons klaar te maken om opnieuw op pad te gaan. Aangezien Europa langzamerhand een kleurboek aan het worden is, is dit het perfecte moment om ons goede, oude België te (her)ontdekken!

 

Tussen de lijnen lezen in Borgloon

Deze prachtige kerk waar je doorheen kunt kijken in de velden van Borgloon is een architecturaal hoogstandje. Door de lijnen heen kun je toch nog van het mooie uitzicht genieten. Wij raden je aan om rond zonsondergang te gaan op een heldere dag voor #Instaproof foto’s & stories.

  

Ontdek je innerlijke royal met indrukwekkende kastelen

Droom je wel eens van een prinsessenleven? Bezoek dan het Kasteel van Walzin en laat je verbeelding de vrije loop terwijl je van de prachtige vergezichten geniet! Deze lokale hotspot is ook een populaire plek om te kajakken op de Lesse. Twee vliegen in één klap dus!

 

Vind je Dinant wat te ver om je een prinses te wanen? Geen zorgen, we hebben ook iets voor jou! Het Kasteel Borrekens in Antwerpen ligt in een park en is altijd open. De perfecte locatie voor je volgende date heb je dus al GEVONDEN!

  

Stil je honger naar geschiedenis in de Abdij van Villers

Dit verborgen pareltje in Villers-la-Ville ligt op slechts 30 minuten rijden van Brussel. De Abbaye de Villers (Abdij van Villers) is een bestemming vol geschiedenis en emotie. De majestueuze ruïnes geven een mooi idee van het leven van de Cisterciënzer monniken.

 

Fondry des Chiens, aka de Belgische Grand Canyon 

Wil je Namen ontdekken en houd je wel van een stevige wandeling? Houd dan je oren gespitst voor de volgende locatie! Het wandelpad van Fondry des Chiens in Nismes biedt verschillende wandelparcours. Onze favoriet? Helemaal naar boven om van het prachtige uitzicht te genieten!

 

Wild van wandelen – Tunnel de Abbanets

Krijg je na de Fondry des Chiens maar geen genoeg van het wandelen? Dan hebben we nog meer plaatsen voor je in de aanbieding! Nog in Nismes vind je dit magnifieke off-track pad. Wees wel voorzichtig want er rijdt nog steeds een lokale stoomtrein over de sporen.

 

Auto’s; de kerkhofeditie in Châtillon

Al decennialang probeert de Belgische natuur om een paar honderd auto’s in het landschap op te nemen. Wat zeg je me daar?! De auto’s werden tijdens de oorlog achtergelaten door Amerikaanse soldaten die gestationeerd waren in Châtillon. Nu blijven er in de bossen tussen Châtillon en Fourneau David nog een handvol van over.