10 songs op Spotify die je absoluut moet beluisteren. Nu meteen.

Wie wil er niet even ontsnappen aan de alledaagse drukte en gewoon chillen? Het zijn moeilijke tijden geweest. Corona heeft de wereld op zijn kop gezet, de Millennials naderen de dertig en de Gen-Z’ers liggen constant met alles en iedereen overhoop. En ja, al bij al hebben we ons er goed doorheen geslagen. Maar soms is het fijn om eens gas terug te nemen. Om ons niet sterk te moeten voordoen en ons gewoon bloot te geven.

Ben je te vinden voor slow Contemporary/Alternative R&B? Prima. Luister hier ‘ns naar:

1. 20 Something van SZA

We wisten het al langer: alles wat SZA uitbrengt is van goud. Natuurlijk is haar ‘Good Days’ top, maar luister ook eens naar deze track. Een ode aan alle twintigers die het ervan nemen in het leven.

2. Cold War (Stripped) van Cautious Clay

De originele versie van het nummer kreeg op Spotify tientallen miljoenen plays. Het debuut van Cautious Clay was dus een wereldhit. Maar heb je de Stripped-versie al gehoord? Net anders, maar zeer de moeite.

3. Too Much van Rendezvous at Two

Bijna een oldie, dit. Maar zeker ook een goodie. *Emoji met hartjesogen* Verder is het mij een raadsel waarom dit zanger- en producerduo nog niet bekender is.

4. Butterfly van Umi

Er is gewoon iets met UMI en haar stem … Zo rustgevend. Ze doet me al mijn problemen vergeten en werkt bijna zuiverend.

5. Slowly van ODIE

Alles van ODIE is goed. Maar ‘Slowly’ heeft iets … Misschien is het de mix van snaarinstrumenten met de zware bas … Overweldigend.

Ontvang de nieuwste stories in je inbox

6. RACECAR van Aries

Voor wie niet bekend is met de muziek van Aries: de zangpartijen lijken die van een poppunkband uit het begin van de jaren 2000, maar dan geproduceerd in een hiphop/R&B-stijl van nu.

7. Bubble Tea van IAMDDB

Hoewel IAMDDB al een tijdje meedraait, komen haar fans vooral uit haar thuisbasis, het Verenigd Koninkrijk. Disclaimer: deze bop is behoorlijk upbeat vergeleken met de rest van de afspeellijst. Tijd voor een dansbreak?

8. Ransom (feat. 6LACK & Kehlani) van SAINt JHN

SAINt JHN’s Roses – Imanbek Remix heb je vast al gehoord. Het was een megasucces op TikTok en zit aan meer dan een miljard hits op Spotify. Maar door de zware productie en de zo goed als onherkenbare zangstem vraag je je misschien af hoe hij echt klinkt?

9. 3AM door Russ, Ty Dolla $ign

Zou een liefdesliedje kunnen zijn. Een booty call. Zoiets.

10. Red Bottom Sky van Yung Lean

Een van de meer chille, melodieuze nummers van deze artiest. Of om het even welke rapper à la Yung. Check ook de videoclip op YouTube, waarin we de rapper in zijn rode trainingspak in de weer zien met kandelaars en oude kostuums.