3 stappen om het perfecte kerstdiner te organiseren!

We hebben het allemaal meegemaakt. Je hebt plannen gemaakt op een dag dat je sociale batterij helemaal opgeladen was. Maar nu blijkt die sociale batterij toch niet meer zo vol te zijn … . Je denkt bij jezelf: wie vond het een goed idee om mij het kerstdiner te laten organiseren? Ik weet niet hoe je een feest moet organiseren. Ik weet niet eens hoe ik moet koken! Gelukkig heb je TADAAM. En met de hulp van het internet en een paar geweldige apps, kan zelfs jij de perfecte gastheer(vrouw) worden.

Christmas cooking with food blog

Stap 1: Het eten voorbereiden

Eerst en vooral: laten we een menu samenstellen! Pinterest is je beste vriend om leuke, stapsgewijze recepten te vinden. Foodbloggers, amateurs en alles daartussenin delen er hun creaties. Onze favoriete bloggers zijn Halfbaked Harvest voor de gezelligste gerechten en Love and Lemons voor alles wat met groenten te maken heeft.

Als je niet het hele levensverhaal van een foodblogger wilt doorlezen voordat je het recept krijgt, zijn er ook enorm veel instructievideo’s op YouTube. You Suck At Cooking is een goede plek om te beginnen als je echt slecht bent in koken. Weet je niet hoe je een ui moet snijden zonder op de eerste hulp te belanden? Dan kan dit YouTube-kanaal je misschien helpen. Tegenwoordig hebben zelfs sterrenkoks als Gordon Ramsey  hun weg gevonden naar YouTube. Als je het liever wat rustiger aan doet, raden we je Binging with Babish aan voor heerlijke recepten.

Als je eenmaal een paar recepten hebt gevonden en een boodschappenlijstje hebt gemaakt, kun je naar de winkel gaan. Als boodschappen doen je overweldigt, kun je Crisp. bekijken. Het is een app waarmee je boodschappen kan bestellen en ze de volgende dag thuis laten bezorgen. De app heeft ook een handig receptentabblad waarmee je met één klik alle ingrediënten aan je winkelwagentje kunt toevoegen. Boodschappen doen vanuit je luie stoel en met de hulp van je TADAAM. Enorme tijdsbesparing!

Als je een slechtere kok bent dan een Sim met kookvaardigheid nul, heeft Crisp ook een hoop kant-en-klare maaltijden die die je alleen maar hoeft op te warmen. Niemand van je gasten zal weten dat je die heerlijke kip parm fusilli hebt gemaakt.

Christmas decoration table

Stap 2: Gezellig decoreren

Nu we het menu hebben vastgelegd, is het tijd om te decoreren. Aangezien je al bekend bent met Pinterest aarzel dan niet om hier wat tafeldecoratie-inspiratie te zoeken. Als je echt indruk wilt maken, zijn zelfgemaakte cocktails (misschien vernoemd naar je gasten voor een leuk persoonlijk tintje?) altijd een goed idee. The The Drink Blog heeft een aantal geweldige no-nonsense cocktails recepten.

Spotify christmaslist on TV

Niets is zo gezellig als een open haard. Tenzij je thuis een echte open haard hebt (we snappen het, you’re fancy), is een leuke hack om gewoon een open haard video af te spelen via de YouTube app op je TV Box. Onze favoriet voor kerstfeestjes is deze. Er is echt niets beter dan de combinatie van een uur lang kerstliedjes van Michael Bublé begeleid door het geknetter van brandhout. Als je etentje geen kerstthema heeft , zijn er ook genoeg video’s zonder muziek zoals deze van maar liefst 10 uur! (laten we hopen dat je gasten niet zolang blijven)

Wist je dat je Spotify ook op je TV Box kunt installeren? Spotify heeft veel vooraf samengestelde afspeellijsten voor elke stemming. Onze persoonlijke favorieten zijn Dinner with Friends voor een relaxte sfeer of Jazz in the Background als je iets eleganters wilt. Natuurlijk is het ook leuk om je eigen afspeellijst te maken. Misschien kun je zelfs je gasten liedjes laten toevoegen aan een gezamenlijke afspeellijst. Zo zit de sfeer sowieso goed!

Christmas dinner with family

Stap 3: Party time

Het is je gelukt! Alles is nu klaar voor de komst van je gasten. Je hebt een heerlijk menu samengesteld dat past bij je kookniveau (kant-en-klaarmaaltijd of 5-gangenmenu, wij oordelen niet), een Pinterest-foto gekopieerd van de tafeldecoratie, heerlijke cocktails klaarstaan en de vibes zijn precies goed met je open haard en Spotify playlist. Nu hoef je alleen nog maar het ongemakkelijke geklets te overleven en te hopen dat je dat je niemands voedselallergie bent vergeten.