5 tips om je nieuwjaarsvoornemens écht vol te houden

Man running

Na al de lame ‘tot volgend jaar’-mopjes, was het tijd voor serieuzere dingen. Je smeerde jezelf het decadentste fitness abonnement aan en je mealprep ging verdacht goed. Maar de dagen werden té donker, mealpreppen werd ongezien zwaar en je fitness reservaties uitstellen is ondertussen dagelijkse kost. Tijd om daar verandering in te brengen en je voornemens terug te doen thriven.  

TADAAM zou TADAAM niet zijn als we er niet voor je waren om alles nét iets makkelijker te maken. Dus hier zijn ze: 5 tips om je nieuwjaarsvoornemens net iets slimmer af te zijn. 

Routine o’clock

Whether it takes 2 hours or 4 hours. We don’t care, you’re part of this team, you’re staying until the routine is clean! Je hoorde het sowieso al duizendenéén keer: routine is de sleutel tot succes. We pushen je niet om de 75 hard challenge te starten en om al om 5 uur ‘s morgens op te staan voor een 10km jogsessie, nee. Vanaf nu ga je de 75 easy challenge aan! Naar bed voor 2 uur ‘s nachts? Easy! Probeer een routine te vinden zoals elke ochtend een liedje voor de spiegel of start een random danceparty op elke dinsdagmiddag. Het lijkt ongezien cringe, maar je gaat het fantastisch vinden, just trust the process! Vooraleer je het weet, dans je door het leven en adem je succesvolle voornemens!  

Makkelijk gaat ook

Het leven is al moeilijk genoeg, want low waist jeans worden terug een ding en wachtwoorden hebben tegenwoordig 9 onmogelijke karakters nodig. Waarom zou je andere dingen dan ook zo moeilijk maken als je gewoon een shortcut kan nemen? Je voornemens ga je enkel volhouden als al de rest eenvoudiger is. Thuiswerken enkel en alleen omdat het te koud is? Kan gewoon! Plug je TADAAM-modem in bij mama omdat zij voor de tussendoortjes zorgt. Of installeer je in je favoriete koffiebar met je plugin connectie als ze begint te zagen. De koffie moet je daar alleszins niet zelf zetten. Misschien twijfel je nog of je online boodschappen zou bestellen voor die 5 euro extra? Daar is helemaal niks mis mee! In plaats van uren te verdoen in de winkel, ga je eindelijk tijd hebben voor je bento box prep waar je altijd al van droomde. 

Fleks er tegenaan

We weten dat het flex leven je roept, dus stop met het te ontkennen en verleg je grenzen. Stel je een leven voor vol spontane avondwandelingen of zeg eens ja tegen een veel te dure draadloze stofzuiger. Je hebt jezelf sowieso al overtuigd dat het zo goed gaat passen bij je draadloze TADAAM-modem. Ja, inderdaad, zélfs als het bijna niets met je voornemens te maken heeft, is het een fantastisch idee. Komaan, geld is er om te rollen! 

Niet judgen aub

Pessimisten waren nooit populair, dus waarom zou je er zelf eentje zijn? Je hoeft jezelf niet te straffen als je de laatste 3 (of 7) fitness-sessies miste of als je vrienden al 4 dagen ‘on read’ staan. Jezelf judgen, omdat je voornemens niet vanzelf gaan, dat is verloren energie. Hé, het is oké om te vallen en weer op te staan. Zélfs als je al élk koekje uit je snoepjeskast achterover sloeg. Elke nieuwe dag is er eentje met nieuwe kansen en nieuwe overwinningen, wow dit is net een Dr.Phil-aflevering. Maar dus in ‘t kort: stop freaking judging yourself!  

Spicy verandering

Met spicy bedoelen we niet in de slaapkamer (ha-ha, heel grappig), maar in je leven. Doe eens iets geks met je voornemens. Wil je meer lezen? Organiseer dan een PowerPoint-boekenavond met je vrienden! Of trakteer ze op een mocktail avond als je minder alcohol wil drinken. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? 

Laat die voornemens maar komen!