Aperitiefideeën – Inspiratie uit films en series

Op zoek naar aperitiefideeën? We weten allemaal dat Carrie van SATC wel te vinden is voor een cosmo. En de beef trifle uit Friends is een – bedenkelijke – klassieker.

 We kunnen het niet ontkennen: series en films beïnvloeden wat we eten en drinken. Was dat jou ook al opgevallen? Hier vind je onze favoriete scènes met hapjes en drankjes. Wedden dat jij ze ook kent? Het zou ons niet verbazen als je na het lezen rammelt. Wel niet hangry worden, hé ?

Een cosmo, graag!

In Sex and the City gaan de cosmopolitans – ook wel cosmo’s in de populaire serie – er vlotjes in. In Manhattan was het dé highsocietycocktail. Droomde je ervan om besties te zijn met Carrie Bradshaw? Dan drink je cosmo’s. (Sex and the City staat op Streamz.)

Zelf maken? Het recept vind je hier

Een rat! Er zit een rat in mijn ratatouille!

Geen zorgen, we quoten die leuke animatiefilm maar! Heb je al eens ratatouille gemaakt? Een klassieker uit de Franse keuken. Geen zorgen: er zitten niet écht ratten in ratatouille. (Kijk naar Ratatouille op Disney+.)

 

In een Franse bui? Hier vind je het recept

Boterbier hier!

In de wereld van Harry Potter is boterbier een grote favoriet. Ons verbaast het niet dat Harry de handtekening van nonkel Herman namaakte zodat hij naar Zweinsveld kon om een boterbiertje te drinken. Het drankje was oorspronkelijk een verzinsel van J. K. Rowling,   maar dankzij haar fans kan je het ook zelf maken. (In een nostalgische bui? Bekijk de Harry Potterfilms op Amazon Prime.)

Hier vind je enkele boterbierrecepten

Wijn, popcorn & een vleugje presidentiële liefde

Olivia Pope leidt een druk leven. De onvervalste boss lady lost het ene politieke schandaal na het andere op en duikelt van passievolle affaire in affaire. Het is dus logisch dat ze ‘s avonds wil ontspannen met een kuip wijn en een grote kom popcorn. (Scandal vind je op Amazon Prime.)

Recepten hebben we niet voor je. Neem er gewoon een flesje van je favoriete wijn bij. Voor de popcorn: niet twijfelen, zout!

Eat (pizza) Pray Love

Die scène waarin Julia Roberts’ personage zich, na een hap pizza, niet kon bedwingen en zei: “ik ben verliefd op mijn pizza” – die staat ons in het geheugen gegrift. Wij begrijpen haar volledig: er bestaat geen puurdere vorm van liefde dan échte Napolitaanse pizza Margherita. (Kijk naar Eat Pray Love op Netflix.)

 

Loopt het water je al in de mond? Maak je eigen pizza Margherita

Beetje kribbig? Eet een krabburger!

SpongeBob is er klaar voor – dát weten we. Maar ben jij klaar voor de enige echte krabburger? Natuurlijk wel! (Tegen burgers kan je toch geen ‘nee’ zeggen?) Wist je dat krabburgers eigenlijk veganistisch zijn? (Op Netflix staan de eerste seizoenen van SpongeBob.)

Toch vind je op het internet vooral recepten mét vlees. (Wij vinden dat niet logisch, want zeedieren eten geen vlees.)

Daarom geven we je hier een écht veganistisch recept

Pudding? Lekker. Confituur? Lekker. Rundsvlees, LEKKER!

Herinner je je die aflevering van Friends waarin Rachel het thanksgivingdessert moest maken?Het resultaat: een – niet erg klassieke – Engelse trifle. Rachels culinaire experiment was misschien geen succes, maar soms gaan zoet en hartig wél goed samen. (Friends staat op Netflix.)

Misschien laten we Rachels receptje best voor wat het is. Op deze website vind je enkele geslaagde combinaties van zoet en hartig

Scotch, whisky, rum … Lekker, bruin en straf.

Je ziet de scène al voor je: een oudere man in een pak, sowieso iemand met verantwoordelijkheid, loopt nerveus rond. Misschien heeft hij stress door het werk. Misschien is hij snode plannen aan het smeden. Wat drinkt hij? Scotch, whisky of rum. (Je weet wel over welke films en series we het hebben.)

Geen receptjes, helaas. Lifehack: je drankje oogt véél chiquer als je ‘t uitschenkt uit een karaf.

Volgt u mij, kom erbij, in het land van … CHOCOLADE!

Wou jij ook wel in die chocoladerivier vallen als kind? Of proeven van alles in Willy Wonka’s fabriek? *Hartjesogen* (De originele Sjakie en de Chocoladefabriek staat op Amazon Prime.)

Hiervoor heb je geen recept nodig: sla gewoon een voorraadje in van je favoriete chocolade!

“Try the grey stuff!”

Wat Lumière Belle wil doen proeven, weten we nog altijd niet. Maar overheerlijk is het wel, dat verzekert hij haar. (Bekijk Belle en het Beest op Disney+.

Laat je fantasie de vrije loop! ?