Bingewatchen maar? (Her)ontdek de beste 10 series en films van 2020

2020 was zo slecht nog niet… said no one ever! Gelukkig waren er nog deze films en series om ons overeind te houden. TADAAM geeft de 10 beste films en series van 2020 om te (her)ontdekken op een rijtje. Lees snel verder!

10. EXIT

4 dertigers. Noorse zwarte humor. De fincanciële wereld. Tot hier toe ietwat saai, denk je ook niet? De serie Exit gaat niet zomaar over 4 Noren, maar over hun leven als topinvesteerders in Oslo en hun pogingen om te ontsnappen aan hun verantwoordelijkheden.

Seizoen 1. 8 Afleveringen (van ± 30 min). Op VRT.nu. IMDb-score: 8,2/10.

9. I KNOW THIS MUCH IS TRUE

Met Mark Ruffalo en… Mark Ruffalo – lol. Ja, 2 broers in de hoofdrol. Beide gespeeld door dezelfde acteur. Dat zou je nochtans niet zeggen, want het lijken wel 2 verschillende personen zijn. De miniserie van HBO werd heel goed onthaald. Zeker tijdens de pandemie is I Know This Much Is True een must-watch, omdat het een andere kant toont van mentale struggles, die tegenwoordig vaak nog taboe zijn.

6 afleveringen. Op Streamz. IMDb-score: 8,2/10.

8. THE CROWN

Wat weet je over het Britse koningshuis? Buckingham Palace. 10 Downing Street. Koningin Elizabeth II. En dankzij The Crown, weet je nu nog veel meer! The Crown volgt het leven van Queen Elizabeth II vanaf de jaren 1940. De serie neemt de kijker mee binnen het koninklijke paleis en het bewind van de koningin. Volg de romances, persoonlijke intriges en politieke rivaliteit van midden 20e eeuw.

6 seizoenen. 60 afleveringen. Op Netflix. IMDb-score: 8,7/10.

7. JEFFREY EPSTEIN: FILTHY RICH

Deze miniserie en documentaire à la Netflix geeft het woord aan slachtoffers van Jeffrey Epstein. Ze vertellen hoe de Amerikaanse miljonair jarenlang straffeloos jonge meisjes en vrouwen kon aanranden, verkrachten, manipuleren en het zwijgen opleggen. De uitkomst weet je natuurlijk al op voorhand, maar de serie geeft een goed overzicht van wat er door de jaren heen gebeurd is en laat verschillende partijen aan het woord.

Op Netflix. IMDb-score: 7,10/10.

6. ALBATROS

De Canvas-reeks Albatros van eigen bodem gaat over zwaarlijvige mensen op afslankkamp. Een perfecte mix tussen drama en feelgood! Met bekende acteurs als Ruth Beeckmans, Joris Hessels, Isabelle Van Hecke, Benny Claessens, Ilse de Koe en ook leuke nieuwe gezichten. Albatros werd bedacht door Wannes Destoop en Dominique De Malder, die zelf ook meespeelt in de serie.

8 afleveringen. Op Streamz. IMDb-score: 8,3/10.

Ontvang de nieuwste stories in je inbox

5. TIGER KING

Joe Exotic! Caroline Baskin! Amerikaanser dan dit wordt het niet. Zelf beschrijft Netflix het als Murder, Mayhem and Madness. En die beschrijving is er niet naast. Deze true crime documentaire gaat over excentrieke kattenliefhebbers – ietwat groot uitgevallen katten, weliswaar. Het verhaal neemt een nare wending als er een mysterieuze moord plaatsvindt.

8 afleveringen. Op Netflix. IMDb-score: 7,6/10.

4. UNDERCOVER

Een spannende fictiereeks over het leven van 2 undercoveragenten, met Tom Waes, Anna Drijver and Frank Lammers. Ze moeten infiltreren in het leven van een befaamde drugdealer, om hem uiteindelijk te stoppen natuurlijk. Ben je into drama? Dan is Undercover iets voor jou.

2 seizoenen. 20 afleveringen. Momenteel niet te herbekijken. IMDb-score: 7,9/10.

3. THE MANDALORIAN

The Mandalorian is een serie in het Star Wars-universum, gemaakt voor de streamingdienst Disney+. De film speelt zich af ongeveer 5 jaar na Return of the Jedi, a.k.a. het laatste deel van de Luke Skywalker trilogie. Dus ook ongeveer 25 jaar voor de eerste Rey film, The Force Awakens. De moeite, vraag je? The Mandalorian valt níet tegen. Zeker bekijken, dus. Al is het maar voor de schattige Baby-Yoda waar het internet maar niet genoeg van kan krijgen.

3 seizoenen. 20 afleveringen. Op Disney+. IMDb-score: 8,8/10.

2. THE LAST DANCE

Deze film/documentaire bestaat uit 10 delen en gaat over het zegevierende team de Chicago Bulls met atleten zoals Michael Jordan, Phil Jackson en Steve Kerr. Heb je altijd al willen weten hoe het er in het laatste seizoen van Jordans carrière aan toe ging? In The Last Dance worden topbasketballers gevolgd terwijl ze 6 NBA-titels behaalden op 8 seizoenen. Iconisch!

Film uit 10 delen. Op Netflix. IMDb-score: 9,2/10.

1. THE QUEEN’S GAMBIT

Om deze miniserie kon je gewoon niet heen dit jaar. Wereldwijd 62 miljoen kijkers, dat zegt genoeg. Ookal kwam The Queen’s Gambit pas uit in oktober, aan populariteit geen gebrek! Wonderkind Beth Harmon wil de beste schaakspeler ter wereld worden. De reeks zette de hele wereld aan het schaken. Ben jij al mee met de schaakrage?

7 afleveringen. Op Netflix. IMDb-score: 8,7/10.