Boksers slaan er niet naast op TADAAM

Jouw TADAAM TV BOX is de toegangspoort tot een enorm sportaanbod. Ideaal voor deze kille tijd van het jaar! Op TADAAM vind je een boel OTT-platforms met alleen maar sport. Wat dacht je van een namiddagje boksen, mixed martial arts en andere gevechtssporten?

Kerstmis is het feest van de vrede. Maar op platforms als DAZN, FITE, UFC en WWE wordt naar hartenlust gemept en getrapt. De zweetdruppels spatten in het rond, maar er is ook bloed te zien. Spektakel gegarandeerd! Laten we die vredeswensen dus nog maar even uitstellen.

DAZN

Gennady Gennadyevich Golovkin, zo’n naam is een tongbreker van formaat. De man gaat dan ook door het leven als GGG. Het 38-jarige Kazachse middengewicht is een fenomeen. Deze jongen heeft maar liefst 36 knock-outs op zijn naam staan.

In de kamp om de wereldtitel IBC is het slachtoffer van dienst de Pool Kamil Szeremeta. Het leuke is dat DAZN de kamp aanbiedt in verschillende formats: de 5 hoogtepunten, een 10 minuten-samenvatting of de integrale wedstrijd. Maar welk format je ook kiest: altijd is Triple G outstanding. Als hij zijn tegenstander 2 keer recht op de neus mept, voel ik haast zelf de pijn. Auch!

Zowel doorwinterde boksfans als nieuwsgierige sportliefhebbers komen op DAZN aan hun trekken. Je kan de content per bokser bekijken. Of je laten meedrijven op de hyperkinetische golven van The Ak & Barak Show.

Ook tof zijn de integrale topgevechten uit het verleden. Ik kies voor de clash tussen Anthony Joshua en Wladimir Klitschko uit 2017. Wembley zit stampvol, toen kon dat nog. Klitschko is 41, “but he looks like a 25 years old.” Beide heren zien er bepaald afgetraind uit. De aders lopen als kabels over hun spieren. Anthony Joshua heeft er duidelijk zin in. Na enkele rondes lijkt Klitschko toch wat minder op een 25-jarige. Op het einde van de kamp bokst Joshua hem haast tot moes. “That was some fight!” Zeg dat wel.

FITE

MMA, boksen, pro wrestling, bare knuckle fighting of martial arts: noem het en op FITE hebben ze het. Je vindt er een boel free content. Ik begin met een partijtje pro wrestling. Meteen word ik getrakteerd op glimmende outfits, schmink in ware Kiss-stijl, pathetische metal en vuurkanonnen. Dit is over-the-top, maar dan niet in de betekenis van OTT.

FITE biedt je veel meer dan pro wrestling. Neem nu de voorbeschouwing op de kamp tussen Roy Jones Jr. en Mike Tyson. Iron Mike is niet meer van de jongste, getuige zijn grijze stoppels. Maar boksen kan hij nog steeds.

Met Irvin Gonzalez tegen Edward Vazquez komt ook de jongere garde aan bod. “Great champs”: ik kan de commentator alleen maar bijtreden. De kamp is van hoog niveau en blijft spannend tot de laatste bel. “No losers tonight!” Toch neemt de jury een beslissing. Om die te kennen, check FITE.

Afsluiten op FITE doe ik met bare knuckle fighting. “Helloooooooooo!”, verwelkomt de announcer iedereen in zijn glimmende zilveren kostuumvest. We beginnen eraan met Adam Pellerano tegen Rusty Crowder. Die Pellerano ziet eruit als een opgefokt roofdier. Als ze hem loslaten… Een groot aantal schijnbewegingen kenmerkt deze kamp. Rusty ziet er steeds spookachtiger uit. Zijn witte gezicht wordt alsmaar roder. Tegen Pellerano is hij niet opgewassen.

Ontvang de nieuwste stories in je inbox

UFC

Met het Ultimate Fight Championship (UFC) ben ik bij de mixed martial arts terechtgekomen. De announcer – ook deze steekt in een opmerkelijk jasje – kondigt lichtgewichten Valentina Shevchenko en Jennifer Maia aan. Ofwel: Kirgizië tegen Brazilië. Ik ken weinig sporttakken waar dat een evenwichtige strijd oplevert. Maar dus wel in MMA. De dames liggen al snel in een houdgreep op het canvas, wat de strijd toch wat minder boeiend maakt. Mijn oog valt intussen op reclame voor een “hospital for special surgery.” Zouden sommigen daar rechtstreeks naartoe gaan vanuit de achthoekige kooi?

De kamp tussen Kaytlin Chookagian en Cynthia Calvillo toont dat MMA best boeiend kan zijn. Dit gevecht verplaatst zich niet meteen naar de grond. Er wordt volop gebokst en getrapt!

Ook op UFC kan je memorabele gevechten van vroeger bekijken. Ik check Gian Villante tegen Saparbek Safarov uit 2016. De Rus Safarov ziet er wat minder afgetraind uit, getuige de rolletjes boven z’n broeksband. Maar wat een klop krijgt hij van de Amerikaan Villante! Al snel is Safarov rijkelijk beschilderd met z’n eigen bloed. Maar opgeven staat blijkbaar niet in z’n woordenboek, al staat hij “wobbly on that left leg.”

Na de eerste ronde van 5 minuten lijkt de Rus nog maar met haken en ogen aan elkaar te hangen. Villante kent geen genade. In de tweede ronde kan Safarov enkel nog z’n handen voor z’n hoofd houden. De Amerikaan blijft er intussen genadeloos op los meppen. En hij wint dit partijtje Jerom versus Filiberke.

WWE

Afsluiten doe ik met WWE en dat is pro wrestling. Lang haar, latex slips en spooky maskers behoren tot de looks van de heren. De dames pakken uit met een diepe decolleté, een massa make-up en eveneens een weelderige haardos.

Na een mep nemen de worstelaars de tijd om even te bekomen – en dat kunnen ze niet allemaal even geloofwaardig acteren. Typisch is dat ene moment waarop een gevallen held weerloos wacht op de volgende klap. Ondanks alles blijven de commentatoren bloedserieus en gaan ze helemaal op in de show.

Boven de ring hangt de gordel op de winnaar te wachten. De climax nadert als de ladders verschijnen. Maar ook als ze naar boven klimmen, blijven de worstelaars lustig verder knokken. Alles voor de show! Pro wrestling is mateloos populair, getuige de volle tribunes. Ben jij ook een fan? Goed nieuws, WWE heeft shows van wel 4 uur in petto. Ga ervoor!