HOE INTERNET IN DE TUIN FIXEN

3 LIFESAVING TRICKS

Het bougie thuiswerken is klaar voor een switch, maar dat wist je Vitamine D-tekort al veel langer! Op van de keukentafel naar de tuin of je favoriete ‘cool kids’-park. Bang dat je laptop ontploft onder de zon? Geen paniek, de go-to ‘internet in de tuin’ tips heb je hier op een rijtje. Smeer je TADAAM maar in met een lekker SPF’je (maar niet heus): HOT INTERNET SUMMER IS ABOUT TO GO DOWN. 

Gif 1

ZONNEREFLECTIE IN JE SCHERM VERMIJDEN

Iedereen weet dat de ‘dagje werken in de zon’-stories helemaal niet zo gezellig zijn als ze lijken, want het enige wat je dan op je scherm ziet, is de reflectie van je gefrustreerde zelf. Je hebt je helderheid knop dan waarschijnlijk al belachelijk vaak geforceerd en gaan schuilen onder een parasol is ook een pak minder wholesome. Wat je moet doen om de zonreflectie in je scherm te verbannen? Zet de functie ‘automatische helderheid’ af en zet de hoge contrast modus op maximum. Als dat nog niet goed genoeg is voor je fancy werksessie, dan is het tijd om de grote middelen boven te halen. Trakteer jezelf op een zonnescherm voor je laptop (JA, DAT BESTAAT GEWOON HE!) of haal je inner Bob de Bouwer naar boven en knutsel je eigen zonnescherm met de dozen van je ongecontroleerde shopsessies. Win-win!

 

Gif 2

HOE JE LAPTOP AFKOELEN

Lijkt het altijd alsof je laptop gaat opstijgen na drie minuten chillen in de zon? Da’s een goeie reden om te panikeren en dat weet je maar al te goed. Dat vermijden doe je door al je apps en programma’s te sluiten die je niet gebruikt. Ja, dan gaat het ook over de drie millioen tabbladen die je al drie maanden negeert. Diep vanbinnen weet je heel goed dat je die taken nog gaat uitstellen tot volgende week. Gevaarlijk hete praktijkjes vermijd je ook door je laptop binnen op te laden. Nog steeds te warm voor woorden? Duik dan eens in je laptop instellingen en doe eens gek met de energiebesparende functies om je laptop af te koelen. In de mood voor ultieme coolness? Doe dan je ding met afkoelings-software zoals Speedfan. Beste van al: ‘t is gratis!

 

Gif 3

HOE JE LAPTOP BESCHERMEN TEGEN WATER

Als je denkt dat je nu een hele alinea gaat lezen over hoe je jouw laptop beschermt tegen je zwembadwater, dan heb je het aardig mis! All we have got to say about this: VERMIJD WATER IN DE BUURT VAN JE LAPTOP AT ALL TIMES. En als je ‘t wel doet, is het waarschijnlijk een verloren zaak en nee, rijst helpt NIET. Leg in dat crisisscenario je laptop gewoon ondersteboven voor minstens drie dagen en hoop op ‘t beste.

 

OP NAAR DE TUIN!