Internet en TV zonder kabel met TADAAM: hoe werkt het?

We snappen het, het is moeilijk te geloven dat internet en TV zonder kabel bestaat. En toch is het waar… We leggen je uit hoe het werkt.

Hoe maken wij internet en TV zonder kabel mogelijk? Dat is een van jullie meest gestelde vragen. Begrijpelijk, want het is misschien moeilijk te geloven dat internet en TV zonder kabel kan bestaan. Normaal gezien heb je veel tijd en geduld nodig voor een technieker die langs moet komen en alles installeren voor je kan starten. TADAAM wil daar verandering in brengen, met een revolutionaire internet- en TV-box, geleverd de volgende dag.

DIY INSTALLATIE

TADAAM gebruikt mobiele technologie, dus je hebt geen coax of vDSL kabels nodig. Dat is handig, want zo kan je gewoon eenvoudig zelf je televisie en internet installeren. Hoe ga je aan de slag? Word je TADAAM-klant, dan sturen we je een pakketje met een modem en onze TADAAM-box.

De modem is draadloos verbonden met het 4G-netwerk via een simkaart, die het Base-netwerk gebruikt. Zo heb je een snelle en ongelimiteerde internetverbinding: 30 Mbps U/D met TADAAM Standard en 50 Mbps U/D met TADAAM Premium. De modem zet 4G-signaal om in WiFi. Vergelijkbaar met een WiFi hotspot op je smartphone, alleen is het signaal van de modem veel sterker dan een hotspot. Dat betekent dat je geen kabels nodig hebt om je draadloos internet aan te sluiten. Gewoon de modem in een stopcontact steken en je bent ready to go!

De TADAAM-modem zet 4G-signaal om in WiFi.

De TADAAM-box is onze eigen mediaspeler. Het is een Android box waarop de TADAAM-app automatisch geïnstalleerd staat. Het is heel makkelijk in gebruik: zet de box aan, en de app opent onmiddellijk vanzelf. Op die manier kan je meteen beginnen kijken.

Met de TADAAM-app kan je 30+ HD TV-kanalen bekijken. Net zoals met de modem, is de installatie heel eenvoudig. Plug hem in, en het enige wat je moet doen, is verbinden met je TV-scherm en het TADAAM WiFi netwerk. Zo simpel! De TADAAM-box verandert bijna elk scherm in een Smart TV. Daarnaast kan je makkelijk andere Android apps op de box downloaden, omdat die op het Android besturingssysteem draait (note: onze box ondersteunt voorlopig nog geen Netflix).

De TADAAM-box is een mediaspeler met de TADAAM-app automatisch geïnstalleerd.

KIJK TV OP ELK APPARAAT

Natuurlijk kan je de modem met andere apparaten verbinden eens die aangesloten is, om daar TV op te kijken. TADAAM heeft een app zowel voor Android als iOS die beschikbaar is op verschillende media players. Het voordeel? Zo kan je makkelijk de app direct op je Smart TV installeren, of ervoor kiezen om je favoriete shows te bekijken op je Android smartphone, je iPhone of tablet. Bekijk onze pagina over compatibele apparaten.

Ontvang de nieuwste stories in je inbox

LET’S RECAP

Nu we uitgelegd hebben hoe TADAAM mobiel internet en TV ter beschikking stelt, overlopen we even de stappen (bitter weinig eigenlijk!) om van TADAAM te kunnen genieten:

  • Steek de modem in een stopcontact: die zet 4G automatisch om in WiFi
  • Verbind je TADAAM-box met je TV-scherm en WiFi-netwerk
  • Zet je box aan: je TADAAM-app zal automatisch opstarten

Dat is het! Geen kabels of techniekers nodig, gewoon 2 stopcontacten.

Wil je meer weten? Je kan op onze FAQ pagina terecht om meer hulp of informatie te krijgen over onze abonnementen en diensten.