LIFEHACK APPS OM JE GOEDE VOORNEMENS TE BEHOUDEN

Gisteren leek het nieuwe jaar nog maar net te beginnen en vandaag hoor je jouw (veel te sociale) collega al vragen wat je ‘gOeDE VOoRnEmeNsvoor het komende jaar zijn. Jij bent niet zo, jij wilt leven, jij wilt vrij zijn, jij wilt op je eigen benen staan, ja het leven moet van jou zijn, mét je TADAAM internet

 

Je had waarschijnlijk het geniale idee om 2023 gewoon in te springen zonder al te veel life improving toeters en bellen op je to-dolijst. Een waterdicht plan, al zeg je het zelf, maar als je héél eerlijk bent, heb je stiekem wél zin om wat dingen van lijstjes af te vinken dit jaar. Haal je smartphone er dus gezellig bij en loop naar de app store, want met deze apps wordt het nieuwe jaar een knaller van formaat!

FIT LIFE, BEST LIFE

Iedereen wilt het, maar bijna niemand houdt het écht vol: het nieuwe jaar fit beginnen én afsluiten. Het zou te gek voor woorden zijn als je jezelf van de ene op de andere dag plots transformeert van sofa verwarmer naar fitness freak. Net daarvoor zet je best kleine stapjes en dan is ‘No Big Deal’ de app waarop je zat te wachten. Daarmee win je bij elk behaald stappendoel, kortingen op je favoriete merken én takeaway apps! Ben je daarna klaar voor de volgende stap? Dan is MyFitnessPal dé app om een cheat day minder te introduceren in je leven. Als dat je niet kan overtuigen, dan is Strava zonder twijfel de app voor jou, want er is niets leukers dan lekker pronken met je vooruitgang!

KRAAK JE BREIN

Het leven is te vaak een doolhof met veel te veel kabels en gedoe. Het eerste probleem heb je al opgelost met je TADAAM internet zonder kabel, de rest pak je aan met een fris brein. Hoe je mist in je bovenkamer voorkomt? Door je geheugen te drillen! Dat doe je met een app zoals Lumosity die je elke dag uitdaagt om vijf minuten lang de biceps van je hersenen te trainen. Daarna zin in meer? Dan is Goodreads dé app die je gaat helpen om je favoriete (online) boeken te ontdekken en verder te lezen dan de eerste vier bladzijden.

ZET HET OP EEN LIJSTJE

Na een dag vol successen, verdient elke TADAAM’er die drie stappen zette en twee zinnen las, een moment om te ontspannen. Na het verplichte uur TikTokken voor het slapengaan, zou je willen dat je jouw internet speed eerder had gebruikt om het rustiger aan te doen. Apps zoals Calm en Headspace gaan van jou een nieuw mens maken (of gewoon zorgen dat je niet gaat slapen terwijl er nog duizend TikTok sounds een eigen leven leiden in je hoofd wanneer je indommelt).