5 reisapps voor een geweldige Belgische roadtrip

 

Op roadtrip gaan met een gigantische vouwkaart in de ene hand en een stadsgids in de andere is al lang verleden tijd. Alles wat je vandaag nodig hebt om in de buurt op avontuur te trekken, is een smartphone – en TADAAM natuurlijk omwille van bovengenoemde, fantastische redenen. Om ervoor te zorgen dat je volgende roadtrip volledig zorgeloos verloopt, hebben we een lijstje opgesteld met 5 nuttige apps * uitgezonderd de essentiële datingapps voor een lokale zomerliefde.

 

Park4Night

 

Met park4night kun je plaatsen vinden – en delen – om te ontspannen, de nacht door te brengen, te picknicken of je hoofd even leeg te maken. Verborgen rustplaatsen voor je busje of camper vinden te midden van de natuur was nog nooit zo eenvoudig!

 

Campercontact

Campercontact is een van de grootste platformen voor camperplaatsen ter wereld. Met meer dan 35.000 camperplaatsen in 58 landen bieden de app en de website een overvloed aan reisinformatie, reviews en ervaringen, samengesteld voor en door een toegewijde gemeenschap van campereigenaars.

 

CamperSet

Je camper of caravan goed kunnen parkeren op een oneffen kampeerterrein is cruciaal; anders loopt het water in je douchecabine niet correct af, werkt het kookvuur niet goed, slaap je ongemakkelijk etc. Dankzij CamperSet zet je je wagen goed in luttele seconden. Een echte MUST voor iedere camperfan!

 

SkyView® Lite

Je moet geen sterrenkundige zijn om sterren of sterrenbeelden aan de hemel te spotten, open gewoon SkyView®!  SkyView Free is een prachtige, intuïtieve app om sterren te kijken. De applicatie maakt gebruik van je camera om nauwkeurig hemellichamen te spotten en te identificeren, zowel overdag als ‘s nachts.

 

Polarsteps

Polarsteps werd in 2015 uitgebracht door een team ontwikkelaars uit Amsterdam. Het concept is eenvoudig: jij zegt aan de app wanneer je op je volgende trip vertrekt. De tracker zal dan automatisch je reizen bijhouden. De app brengt je reisweg in kaart en biedt je de mogelijkheid om zogenaamde “stappen” aan die kaart toe te voegen. Die stappen worden dan posts in een reisblog en bevatten tekst, beelden en aan te raden attracties of plaatsen.