TADAAM is de beste vriend van elke sportfan

Een namiddagje luieren voor de tv kan heerlijk zijn, zeker tijdens deze kerstvakantie. Maar na een tijd heb ik het wel gehad met die winterbeelden. Ik wil actie. En die krijg ik op de OTT-platforms op m’n TADAAM TV BOX. Wat dacht je van Eleven Sports en Eurosport Player?

OTT-platforms met een sportaanbod zijn er in alle soorten. Gespecialiseerde OTT-platforms focussen op één bepaalde sporttak. Maar op Eleven Sports en Eurosport Player zie je een ruime waaier aan sporten. Ideaal om je favoriete sport te bekijken én ontdekkingen te doen.

ELEVEN SPORTS

Voetbal, zeg je? Klopt, op Eleven Sports zit je gebeiteld voor topvoetbal uit heel wat competities. Maar vergis je niet: hier zie je ook NBA-basket, hockey, american football of zelfs mixed martial arts.

Live voetbal is natuurlijk de eyecatcher van Eleven Sports. Onze vaderlandse competitie ligt even stil tot 9 januari, al spelen Eupen en Genk op 6 januari nog een inhaalmatch. De Panda’s stonden een tijdje aan de kant door het coronavirus.

Maar dat betekent niet dat je als voetbalfan toch naar die verdomde winterbeelden moet zitten staren. In de Bundesliga, de Serie A en LaLiga doen ze lekker verder. Aan live voetbal is er op Eleven Sports dus geen gebrek. Ik zet al zeker de Duitse topper Borussia Dortmund-Wolfsburg op 3 januari in mijn agenda.

Had je me 10 jaar geleden voorspeld dat ik naar FIFA-matchen zou kijken in plaats van ze te spelen? Ik had je gek verklaard. Maar vandaag is er de Proximus ePro League, een FIFA-versie van de competitie. Skills, CVM’s, elastico’s: commentatoren Matthias De Vlieger en Thijs Vloebergh bedienen zich van een aangepast jargon. De helden van de controller luisteren naar namen als ZayroR en Didista. Of spelen gewoon onder hun eigen naam, zoals Abdullah Waiss. “Iemand voor wie je de televisie aanzet”, aldus Thijs en Matthias. Mijn eigen twee FIFA-spelers merken op dat Abdullah veel skill moves gebruikt. “Zoals dat fakeshot, papa.” Het is zover, ik krijg les van mijn eigen kinderen.

In A week at your club praat Dieter Landuyt je bij over de laatste voetbalnieuwtjes. In deze tijd van het jaar zijn dat natuurlijk vaak transfers. Of geruchten over transfers, dat kan ook. En geen voetbal zonder gepalaver aan de toog. Op een sportzender noemen ze dat een talkshow. Mo Messoudi, Gert Verheyen, Frank Raes en andere Franky’s Van der Elst zitten in de studio. Met mondkapje, tegenwoordig. En de vaderlandse voetballers doen ook mee, maar dan via videochat.

Dé kracht van Eleven Sports is de combinatie van Belgisch en buitenlands voetbal. Leuk voor de supporters is dat de content ook per team verzameld is. Je ziet voetbal uit Europese topcompetities, maar ook uit de Amerikaanse Major League Soccer. Praise the lord! En Laurent Ciman.

Vrouwenvoetbal zit terecht in de lift. Het mooiste doelpunt zie ik in de Scooore Super League. Gwen Duijsters, aanvalster van Racing Genk, lepelt de bal vanuit een scherpe hoek met een magistrale lob over de doelvrouw. Dat het met een beetje geluk was, zegt ze achteraf. De prijs van de eerlijkheid krijgt ze dus ook.

Eleven Sports biedt je nog meer voetbal, met onder meer de Engelse en Europese bekers. En dan heb je nog basketbal, kooivechten en hockey. Of american football, met Nederlandstalig commentaar. Dat laatste is ideaal voor een leek als ik.

Ontvang de nieuwste stories in je inbox

EUROSPORT PLAYER

Voor het OTT-platform Europsport Player moet je nét iets meer moeite doen. Navigatie met je Tadaam-afstandbediening lukt hier niet. Maar met de gratis app AndroidTV open je met je smartphone een aanbod van haast 60 verschillende sporttakken. Vroeg daar iemand naar een ruime keuze?

Een reportage zet de heldenstatus van de Franse zwemmer Florent Manaudou in de verf met de nodige heroïsche muziek. Als ik de skiërs van de smetteloos witte hellingen in Val Gardena zie glijden, wordt de heimwee naar een skivakantie wel erg groot. Ooit kan het weer, houd ik me voor. Intussen zet ik op de sofa alvast m’n eigen après-ski in.

En dan is het tijd voor voetbal, Noors voetbal welteverstaan. Met commentaar in… het Noors! Elke voetballer die het voor de camera mag komen uitleggen, klinkt als een moordverdachte. Ik denk dat ik te veel Scandinavische crimi’s heb gezien. Maar geen nood: je wordt hier ook getrakteerd op pakweg een reportage over Diego Armando Maradona.

En we gaan door! Ik passeer langs de finale van de World Grand Prix snooker. Jack Lisowski speelt daarin een lekkere frame waarin hij een heel arsenaal ballen pot. Maar het is zijn opponent Judd Trump die de finale zal winnen. Via racen op circuits kom ik bij tennis uit. In een reportage kijk ik nog eens naar de hoogtepunten van de US Open 2020, goed voor 1 uur toptennis.

Veel toppers kwamen door de coronacrisis niet naar de New York. Maar Kim Clijsters was er wel. Ook Serena Williams wilde niet ontbreken in de stad die zo getroffen werd door de covidpandemie. En dan is er nog de finale bij de mannen, de thriller tussen Alexander Zverev en Dominic Thiem. Zelfs in een samenvatting en meer dan 3 maanden na datum blijft die ongemeen spannend.

Hou je van sport? Check dan zeker het OTT-platform van Eurosport Player. Ik ken niet veel zenders die zowel poker en rugby als voetbal en wielrennen omarmen.