Hoe verbeter je je Wi-Fi signaal?

In onze wereld van ‘altijd online zijn’ is een betrouwbare wifi-verbinding essentieel geworden. Wil je jouw wifi-ervaring met je TADAAM modem optimaliseren? Ontdek hier de handige tips en tricks van onze technische experts om je wifi-signaal te versterken.

Tips bij een zwak wifi signaal

Is je wifi-signaal niet optimaal? Geen zorgen, er zijn een paar dingen die je kan proberen om de sterkte van je wifi-signaal te verbeteren. Maar eerst check je best even dit:

 • Probeer verschillende apparaten te verbinden met je wifi om te zien of je een signaal ontvangt.
 • Staat je TADAAM Modem te ver van het apparaat waar je verbinding mee probeert te maken?
  Als je TADAAM Modem zich in de buurt van een huishoudelijk apparaat bevindt, probeer hem dan eens te verplaatsen (ja, bijna elk huishoudelijk apparaat – zoals een magnetron of een elektrische oven – zendt elektromagnetische golven uit).
 • Ondersteunen jouw apparaten nog steeds de nieuwste wifi-standaarden? Als je apparaat vrij recent is, zou dit het geval moeten zijn. De laatste wifi update dateert van 2014.
 • Controleer of je wifi is ingeschakeld, de wifi-hardware in je apparaat niet defect is en of je firewall-instellingen correct zijn ingesteld.

De ideale positie voor je TADAAM Modem

Een sterke wifi-verbinding begint met de juiste locatie voor je TADAAM Modem. Gelukkig kan je de modem overal aansluiten, dus dit zou niet al te moeilijk moeten zijn. De ideale locatie vinden is om twee redenen belangrijk:

 • De modem gebruikt het mobiele netwerk om een wifi-signaal te creëren, dus het is belangrijk dat deze zich bevindt op een plek met goede mobiele dekking.
 • Daarnaast moet de modem het wifi-signaal naar al je apparaten kunnen verzenden. Idealiter staat de modem dus in een open ruimte om signaalverlies door muren te voorkomen.

Zo vind je de perfecte positie voor je TADAAM Modem

 • Download de TPS-applicatie (TADAAM Positioning System app) voor Android of iOS op je smartphone. Hiermee vind je makkelijk de ideale locatie voor jouw TADAAM Modem voor een optimale verbinding.
 • Vermijd metalen voorwerpen en apparaten die elektromagnetische golven uitzenden in de buurt van de modem.
 • Zorg ervoor dat het wifi-signaal niet door materialen zoals glas, hout, schuim of karton hoeft te gaan.
 • Plaats de TADAAM Modem ongeveer in het midden van al de apparaten die ermee moeten verbinden.
 • Overweeg om de modem op een verhoogde positie te plaatsen, aangezien het wifi-signaal in alle richtingen uitstraalt.

Wat je écht niet moet doen is de TADAAM Modem in de kelder, in een kast of achter meerdere muren plaatsen.

Have you tried turning it off and on again? 

Natuurlijk kunnen we het klassieke IT-advies niet vergeten: “Heb je de modem al eens opnieuw opgestart?” Soms kan een eenvoudige reboot je wifi-signaal aanzienlijk verbeteren. Door de stekker van de modem uit het stopcontact te halen, twee minuten te wachten en de stekker weer in te pluggen, wordt het geheugen van de TADAAM Modem gewist en kunnen er nieuwe updates worden geïnstalleerd.

Vergeet ook niet: als te veel mensen op één plaats gebruikmaken van draadloos internet, bijvoorbeeld in een groot appartementsblok, kan het zijn dat de wifi kanalen opraken en dat er een soort ‘wifi file’ ontstaat, net als in het verkeer.

Lijken deze tips niet te helpen of heb je nog steeds vragen? Laat hier een bericht achter en het TADAAM support team helpt je graag verder! Als je meer wilt weten over TADAAM en onze diensten, bekijk dan onze FAQ.

Ontvang de nieuwste stories in je inbox