10 datingapps die je moet kennen

Valentijn komt eraan. Het perfecte excuus voor zowel singles als koppels om zich vol te proppen met pralines, en voor bloemisten om dubbel zoveel te vragen voor hun boeketten. Het is ook een dag waarop singles eraan worden herinnerd hoe alleen ze zijn. Al hebben datingapps zoals Tinder, Bumble en OkCupid het voor singles gemakkelijker gemaakt om hun OTP (One True Pairing) te ontmoeten … of op zijn minst een onenightstand te vinden. (We zijn ruimdenkend!)

Hier zijn enkele datingapps die je zeker moet kennen, als dat nog niet het geval is:

KIPPO

Speel je tot een gat in de nacht Call of Duty, maar zoek je zo nu en dan iemand om de nacht mee door te brengen? Kippo is de grootste datingapp voor gamers. Ben je op zoek naar liefde én een partner-zombiekiller in één, dan moet je hier zijn!

XO

Komen je gesprekjes op datingapps moeilijk op gang, of wordt er al gauw een punt achter gezet? Op zoek naar een leuke manier om het ijs te breken? Met XO kun je mensen leren kennen terwijl je een game speelt! (Alleen zorgen dat ze niet met je voeten spelen …)

SHIP

Heb je single-vrienden die een absolute 10/10 zijn, maar te verlegen om zich aan onlinedating te wagen? Doe het swipen in hun plaats en zoek een partner voor hen met Ship. Wie weet er immers beter dan jij wie goed genoeg is voor je beste vriend of vriendin.

HAPPN

Heb je een oogje op die ene jogger die je altijd ziet passeren? Happn geeft je een kleine melding wanneer je andere Happn-gebruikers passeert zodat je op ze kunt swipen. Een soort ‘meet-cute’, maar met een klein zetje. De moeite om nog eens over je schouder om te kijken? *denk aan ‘Over My Shoulder’ van Mike and the Mechanics*?

Get the latest stories in your inbox

HER

De meesten onder jullie kennen Grindr wel, maar er zijn nog heel wat andere gay datingapps, al zijn deze doorgaans gericht op LGBTQ-mannen en non-binaire mensen. Her richt zich expliciet op LGBTQ-vrouwen en non-binaire mensen. Hoe diverser het aanbod, hoe beter!

ZODIER 

Over ‘Her’ en vrouwelijke AI gesproken … Zodier is een app waarmee je met chatbots kunt daten. Heb je soms eenzame momenten en vind je het moeilijk om met iemand te praten, dan kun je je vlotte babbel oefenen met een chatbot. Pas op dat je niet té stapel wordt!

KINKOO

Tripjes naar Berlijn kunnen niet, en in deze tijden valt het niet mee om onze kinky kantjes uit te leven. Kinkoo is de perfecte app om mensen te ontmoeten met wie je je kinky gevoelens kunt delen. Of het nu gaat om BDSM, voetfetisjisme of iets dat gewoon te NSFW is om hier te schrijven, bij Kinkoo ben je aan het juiste adres! En maak je geen zorgen, Armie Hammer zul je hier niet aantreffen.

NUIT

Heb je het gevoel dat je dating lijdt onder het feit dat Mercurius in ‘retrograde’ is? Als je een fan bent van astrologie en op zoek bent naar gelijkgestemde mensen (of gewoon naar de juiste ‘weegschaal’ voor je ‘tweeling’ …), dan is NUiT dé datingapp voor jou!

HEYBABY 

Als je een alleenstaande ouder bent en openstaat voor daten met een alleenstaande ouder, of klaar bent voor kinderen, dan is dit jouw app! Natuurlijk kun je op andere apps ook wel mensen vinden in die situatie, maar hiermee vermijd je alvast ongemakkelijke gesprekken.

HINGE 

De slogan ‘Ontworpen om te worden verwijderd’ zegt het al: de meeste mensen op Hinge zijn op zoek naar iets voor altijd – of ten minste voor de lange termijn. De app onderscheidt zich met specifieke prompts en slechts een beperkt aantal swipes per dag … Wie weet vind je hier degene met wie je oud wil worden?